Hozzávalók:
60 dkg sertés comb
30 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
20 dkg csemegeuborka
15 dkg füstölt szalonna
2-3 evőkanál mustár
2-3 evőkanál ketchup
3 dl főző tejszín
só
őrölt fekete bors
Elkészítés:
A húst, szalonnát és az uborkát csíkokra, a vöröshagymát apróra, a gombát cikkekre vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve pároljuk. Ha a hús félig megpuhult, rátesszük a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Belerakjuk a mustárt és a ketchupot, pár percig pirítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott csemege uborkát, 4-5 percet együtt pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel és kiforraljuk.
Párolt rizzsel vagy tészta körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: