Hozzávalók:
• 60 dkg sertés comb vagy lapocka
• 30 dkg laskagomba
• 15 dkg húsos füstölt szalonna
• 2 fej vöröshagyma
• 2 dl tejföl
• 2 ek finomliszt
• 1 csapott ek pirospaprika
• őrölt fekete bors
• só
Elkészítés:
A sertéscombot, laskagombát és a szalonnát csíkokra a hagymát apróra vágjuk.
A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Ha félig megpuhult rátesszük a gombát.
Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.
Nyáron szoktam beletenni 1-1 szem paprikát és paradicsomot is.
Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó, szarvacska / tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
• 60 dkg sertés comb vagy lapocka
• 30 dkg laskagomba
• 15 dkg húsos füstölt szalonna
• 2 fej vöröshagyma
• 2 dl tejföl
• 2 ek finomliszt
• 1 csapott ek pirospaprika
• őrölt fekete bors
• só
Elkészítés:
A sertéscombot, laskagombát és a szalonnát csíkokra a hagymát apróra vágjuk.
A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Ha félig megpuhult rátesszük a gombát.
Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.
Nyáron szoktam beletenni 1-1 szem paprikát és paradicsomot is.
Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó, szarvacska / tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: