Hozzávalók
• 50 dkg darált sertéshús (vagy pulykacomb)
• 50 dkg spagetti tészta
• 50 dkg gomba
• 10 dkg füstölt szalonna
• 2 fej vöröshagyma
• só
• őrölt fekete bors
• oregano
• bazsalikom
• 3 dl ketchup
• 4 dl paradicsompüré
• cukor, ízlés szerint
• 20 dkg reszelt trappista sajt (vagy parmezán sajt)
Előkészítés: A hagymát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük.
Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük, majd 10-15 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Ráöntjük a ketchupot, a paradicsompürét, cukorral ízesítjük és kiforraljuk. Tálaláskor a ragut a tésztára szedjük /vagy össze is keverhetjük/ és reszelt sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: