Józsi konyhája

Brassói aprópecsenye

brassói újkrumplival2

Hozzávalók:
• 1 kg sertéscomb vagy lapocka
• 15 dkg húsos füstölt szalonna
• 2 kg újkrumpli
• 3 fej vöröshagyma
• 2 fej fokhagyma
• só
• őrölt fekete bors
• étolaj
Elkészítése:
A sertés combot és a szalonnát felcsíkozzuk. A burgonyát megtisztítjuk, vékony cikkekre a hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagyma felét és a húst, sózzuk, borsozzuk. Mindig csak kevés vizet hozzáadva készre pároljuk. Ha a hús megpuhult rátesszük a maradék fokhagymát, elkeverjük, de nem főzzük tovább. A burgonyát bő olajban kisütjük, és a húshoz keverjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!