Józsi konyhája

Csontleves karajcsontból / Orjaleves /

orja leves3

Hozzávalók
1-1,5 kg húsos karajcsont
2 kis fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
4 szál sárgarépa
3 szál petrezselyem gyökér /fehérrépa/
1 db zeller gumó
1 db karalábé
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db burgonya
1 negyed fej kelkáposzta
10-15 szem egész bors
csipet őrölt gyömbér
csipet őrölt szerecsendió

sáfrányos szeklice
Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A zellert, karalábét négybe, a sárgarépát, gyökeret nagyobb hasábokra vágjuk.
Elkészítés: A karajcsontot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, fűszereket és kis lángon nagyon lassan készre főzzük. /míg a zöldségek megpuhulnak/ A levest hagyjuk állni 15-20 percet majd óvatosan szűrjük át. A csontról leszedett húst tehetjük a levesbe vagy adhatjuk külön ecetes tormával is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!