Hozzávalók:
A tésztához:
• 8 tojás
• 8 evőkanál cukor
• 8 evőkanál finomliszt
• 1/2 cs sütőpor
A krémhez:
• 5 dl tej
• 1 cs vaníliás pudingpor
• 4 evőkanál cukor
• 25 dkg margarin
• 50 dkg eper
• ½ ü. rumaroma
A tetejére:
• 4 dl tejszín
• tortadara vagy reszelt ét csoki
• eperszemek
Elkészítése:
A tepsinket vagy tortaformát sütőpapírral kibéleljük. A lisztből, tojásból a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. A tésztát a formába öntjük. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk hűlni.
Közben megfőzzük a vaníliás pudingot a cukorral. A margarint felolvasztjuk és kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.
A tésztát három lapba vágjuk, a lapokat rumaromával meglocsoljuk, a krémet a tésztára kenjük. Rátesszük a szeletekre vágott epret, majd a másik lapot. Ezt még egyszer megismételjük. A tejszínt kemény habbá verjük, megkenjük vele a sütink tetejét és megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival. Félbevágott eperrel és citromfűvel díszítjük. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy-két órára.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: