Hozzávalók:
- 1,5 kg oldalas
- 1 fej fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- só
- cayenne-i bors
- őrölt kömény
- őrölt bors
- grill fűszer
- 2 ek. sertés zsír
Elkészítés:
Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, befűszerezzük és egy órára a hűtőbe tesszük.
Én előző nap szoktam befűszerezni az oldalast.
A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymákat négybe vágjuk.
Az oldalast a zsiradékkal tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.
Alufóliával letakarjuk és sütőben 180-200 fokon kb. 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát.
Visszatesszük a sütőbe és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Petrezselymes burgonyát készítettem mellé, de hidegen zöldségekkel és friss kenyérrel is nagyon szeretem!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: