Józsi konyhája

Kacsazúza pörkölt

kacsazúza pörkölt3

Hozzávalók:
• 1 kg kacsazúza
• 3 fej vöröshagyma
• 5-6 gerezd fokhagyma
• 2 db paradicsom
• 1 db paprika
• 1 db hegyes, erős paprika
• köménymag
• 1 ek. pirospaprika
• 2 tk. só
• 2 ek. kacsa vagy libazsír
Elkészítés:
A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. A hagymákat, paprikát, paradicsomot szintén felkockázzuk.
A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, paprikákat, paradicsomot és 10-15 percig együtt pároljuk.
Hozzáadjuk a felkockázott zúzát. Sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi.
Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet öntve alá fedő alatt puhára pároljuk.
Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
Galuskával vagy tarhonyával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!