Hozzávalók:
• 50 dkg sertés comb vagy lapocka
• 30 dkg gomba
• 15 dkg húsos füstölt szalonna
• 2 fej vöröshagyma
• 4-5 levél medvehagyma
• 2 dl tejföl
• 1 ek finomliszt
• 1 csapott ek pirospaprika
• őrölt fekete bors
• só
Elkészítés:
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a gombát szeletekre, a hagymát és a medvehagymát apróra vágjuk.
A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a medvehagymát és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk.
Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.
Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó, szarvacska / tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: