Józsi konyhája

Hentes tokány

hentes tokány3

hentes tokány2

Hozzávalók:
• 1/2 kg sertés comb vagy lapocka
• 10 dkg füstölt szalonna
• 20 dkg füstölt sonka
• 20 dkg csemegeuborka
• 1 evőkanál paradicsom püré
• 2 fej vöröshagyma
• 2-3 gerezd fokhagyma
• só
• őrölt fekete bors
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát apróra a húst, szalonnát, sonkát, csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve lassan pároljuk.
Mikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát.
Ha a hús már puha beletesszük a csemegeuborkát és a paradicsom pürét. Átpirítjuk és levesszük a lángról.
Köretnek rizst vagy burgonyakrokettet ajánlok hozzá.
Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kovacs Valeria says:

    Istenien nez ki, gratulalok a sok finomsaghoz 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!