Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús /comb vagy lapocka/
2-3 db szikkadt zsemle vagy két szelet szikkadt kenyér
2 dl tej
½ fej vöröshagyma
6-8 gerezd fokhagyma /lehet kevesebb is ha, valaki nem szereti annyira fokhagymásan/
1 db tojás
só, őrölt bors, pirospaprika ízlés szerint
20 dkg trappista sajt
A hagymákat apróra vágtam. A zsemléket tejbe áztattam, kinyomkodtam.
A darált húst összedolgoztam az apróra vágott hagymákkal, tojással, kinyomkodott zsemlékkel. Ízesítettem sóval, borssal, pirospaprikával. A kész masszából kis rudakat formáztam, mindegyik közepébe egy vékony hasábra vágott sajtot nyomkodtam. A rudacskákat baconba tekertem és kiolajozott tepsibe tettem. Előmelegített sütőben /40-50 perc/ megsütöttem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: