Hozzávalók: 4 adaghoz
50 dkg sertés vagy pulyka comb
2 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
4 db zöldpaprika
1 db hegyes erős paprika
4 db paradicsom
4 ek étolaj vagy 2 ek zsír
2 tk pirospaprika
1 mk őrölt bors
1 tk őrölt kömény
só ízlés szerint
30 dkg rizs
A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot.
Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel és pár percig, együtt pároljuk.
Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni.
Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve, félpuhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Beletesszük a rizst, felöntjük annyi vízzel vagy húslevessel, hogy éppen ellepje és készre pároljuk. Csak óvatosan keverjük, hogy ne törjük össze! Lefedve hagyjuk 15-20 percet pihenni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: