Józsi konyhája

Bácskai rizses hús

Bácskai rizses hús1 (2)

Bácskai rizses hús1

Hozzávalók: 4 adaghoz 
50 dkg sertés vagy pulyka comb 
2 fej vöröshagyma 
4-5 gerezd fokhagyma
4 db zöldpaprika 
1 db hegyes erős paprika
4 db paradicsom 
4 ek étolaj vagy 2 ek zsír
2 tk pirospaprika
1 mk őrölt bors
1 tk őrölt kömény 
só ízlés szerint
30 dkg rizs 

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. 
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot. 
Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel és pár percig, együtt pároljuk. 
Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. 
Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve, félpuhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Beletesszük a rizst, felöntjük annyi vízzel vagy húslevessel, hogy éppen ellepje és készre pároljuk. Csak óvatosan keverjük, hogy ne törjük össze! Lefedve hagyjuk 15-20 percet pihenni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!