Józsi konyhája

Töltött kacsa

Fotó5152

Fotó5151

Hozzávalók:

  • 1 db kacsa / az enyém 1,70 kg /
  • 25 dkg kacsa vagy csirkemáj
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 3 db tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 2 dl tej

A tepsibe:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma

A fűszerek:

  • majoránna
  • őrölt fekete bors
  • szárnyas fűszerkeverék
  • petrezselyem zöld

Elkészítés:

A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül sózzuk, fűszerezzük.

A tojásokból kettőt megfőzünk.

A szalonnát, hagymát, májat, gombát és a két főtt tojást kis kockákra vágjuk.

A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A petrezselymet, ha friss apróra vágjuk.

A szalonnát kisütjük, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, csipet majoránnát adunk hozzá és lepirítjuk.

Beletesszük a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Levesszük a tűzről és belekeverjük a petrezselymet, zsemléket, kockára vágott főtt tojásokat és egy darab nyers tojást.

A tölteléket a kacsa hasüregébe töltjük, hústűvel összetűzzük.

A kacsát tepsibe tesszük, mellé rakjuk a fokhagyma gerezdeket és négybe vágott vöröshagymákat.

Zsiradékot nem csak vizet öntönk alá /kb 2dl /és alufóliával letakarva 2-2,5 órát sütjük.

Levesszük a fóliát és 30-40 percre visszatesszük a kacsát, amíg szép színt kap.

A sütési idő a kacsa méretével változik.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!