Hozzávalók:
- 1 db kacsa / az enyém 1,70 kg /
- 25 dkg kacsa vagy csirkemáj
- 20 dkg gomba
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- 3 db tojás
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db szikkadt zsemle
- 2 dl tej
A tepsibe:
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
A fűszerek:
- majoránna
- őrölt fekete bors
- szárnyas fűszerkeverék
- só
- petrezselyem zöld
Elkészítés:
A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül sózzuk, fűszerezzük.
A tojásokból kettőt megfőzünk.
A szalonnát, hagymát, májat, gombát és a két főtt tojást kis kockákra vágjuk.
A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A petrezselymet, ha friss apróra vágjuk.
A szalonnát kisütjük, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, csipet majoránnát adunk hozzá és lepirítjuk.
Beletesszük a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Levesszük a tűzről és belekeverjük a petrezselymet, zsemléket, kockára vágott főtt tojásokat és egy darab nyers tojást.
A tölteléket a kacsa hasüregébe töltjük, hústűvel összetűzzük.
A kacsát tepsibe tesszük, mellé rakjuk a fokhagyma gerezdeket és négybe vágott vöröshagymákat.
Zsiradékot nem csak vizet öntönk alá /kb 2dl /és alufóliával letakarva 2-2,5 órát sütjük.
Levesszük a fóliát és 30-40 percre visszatesszük a kacsát, amíg szép színt kap.
A sütési idő a kacsa méretével változik.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: