Hozzávalók:
• 1,5 kg tölteni való dagadó
• 15 dkg húsos füstölt szalonna
• 40 dkg gomba
• 25 dkg füstölt sonka
• 6 db tojás
• 3 db zsemle
• 1/2 cs petrezselyemzöld
• 1/2 cs medvehagyma
• 2 fej vöröshagyma
• só
• őrölt fekete bors
• 2 ek sertészsír
Elkészítése:
A tojásokból négyet megfőzünk.
A szalonnát, vöröshagymát, gombát főtt tojásokat és a füstölt sonkát kockákra vágjuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A dagadót felszúrjuk, kívül-belül besózzuk, borsozzuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk kockákra vágott sonkát, gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Rátesszük az apróra vágott petrezselymet, medvehagymát a felkockázott főtt tojásokat a kinyomkodott zsemléket és két darab nyers tojást. Sóval, borssal ízesítjük, az egészet összekeverjük. A tölteléket a dagadóba töltjük és hústűvel összetűzzük vagy bevarrjuk. A húst kizsírozott tepsibe tesszük. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Levesszük a fóliát és addig sütjük, míg a hús szép pirosra sül. Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: