Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- fél szál póréhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 hegyes erős paprika vagy chili paprika
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 ananász vagy darabolt ananászkonzerv
- 3 ek ketchup
- 2 ek fehérbor ecet
- 2 ek szójaszósz
- 3 ek méz
- 1 ek keményítő
- 1 mk őrölt fehér bors
- só
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.
A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a sárgarépát, paprikákat és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a póréhagymát. Ráöntjük az ecetet, egy decilitert az ananász levéből, szójaszószt, ketchupot, mézet és kb két deciliter vízzel elkevert keményítőt.
Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről. Rizs körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: