Józsi konyhája

Gombás búbos karaj

Fotó2265

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg bacon
  • 2 paradicsom
  • 1 hegyes erős paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 vékony szelet sonka
  • 4 szelet trappista sajt
  • őrölt fehér bors
  • grill fűszerkeverék
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt

Elkészítése:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük, majd a maradék zsiradékkal együtt egy tepsibe tesszük.

A vöröshagymát apróra a gombát szeletekre a bacont apró kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük.

A bacont kipirítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg a levét elfövi.

Az elősütött karajszeletekre halmozzuk a pirított gombát, majd csípős paprika és paradicsom szeleteket teszünk rá. Betakarjuk egy-egy szelet gépsonkával és trappista sajt szeletekkel. Az egészet grillsütőben vagy előmelegített sütőben megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!