Józsi konyhája

Hideg gyümölcsleves II.

hideg gyümileves1

hideg gyümileves2

Hozzávalók:
• 1 kg meggy vagy 2ü. meggybefőtt
• 4-5 szem őszibarack vagy 1 ü. befőtt
• 50 dkg cseresznye vagy 1 kis üveg befőtt
• 2 dl főzőtejszín /vagy tej/
• 4 ek pudingpor vagy étkezési keményítő
• 15 dkg kristálycukor
• 1 db citrom
• 1 csipet só
• 1 cs vaníliás cukor
• 8-10 db szegfűszeg
• 2-3 db egész fahéjrúd
• citromlé
Elkészítése:
A citromot felkarikázzuk. A meggyet /aki akarja / kimagozza, Egy fazékba öntünk, annyi vizet amennyi levest szeretnénk. Beletesszük a cukrot, sót, teatojásban a fahéjat és a szegfűszeget. Beletesszük a meggyet, citromot és 10 percig főzzük. A teatojást kivesszük. A pudingporral elkevert tejszínnel /vagy tejjel/besűrítjük a levest. Hagyjuk felforrni. Citromlével és cukorral utána ízesítünk. A levest lehűtjük és hidegen tálaljuk. Télen készíthetjük befőttből vagy mirelit gyümölcsből is. Ha befőttből készítjük a meggyet, csak akkor tegyük bele, ha behabartuk a levest. Egyet forr és kapcsoljuk le a tűzhelyet.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!