Józsi konyhája

Rántott hagymakarikák fűszeres bundában

Fotó1735

Fotó1741

Hozzávalók:

  • 4 db nagy fej vöröshagyma
  • 1 mk grillfűszer
  • ételízesítő
  • 1 mk. fehér bors

A panírozáshoz:

  • 25 dkg finomliszt
  • 2 dl tej
  • 1 db tojás
  • 30 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • olaj

Előkészítés:

A hagymákat megpucoljuk, fél centis szeletekre vágjuk és karikákra szedjük. Sóval vagy ételízesítővel megszórjuk. Hagyjuk 10-15 percet állni. Masszát keverünk öt evőkanál lisztből, egy tojásból a fűszerekkel,/grill fűszer, őrölt fehér bors, ételízesítő/ annyi tejjel hogy közepes sűrűségű palacsinta tésztát kapjunk.

Elkészítés: A hagymakarikákat bepanírozzuk úgy, hogy a karikákat lisztbe, a masszába majd zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban kisütjük.
Önálló ételként körettel vagy salátával is nagyon finom, de sült vagy rántott húsokhoz is kiváló.
Én petrezselymes burgonyát és friss vegyes salátát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!