Józsi konyhája

Rizses csirke keleti hangulatban

rizses csirke3

rizses csirke02-tile

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 db paprika
  • 40 dkg rizs
  • 1 mk. curry
  • 1 mk. őrölt gyömbér
  • 1 tk. ételízesítő
  • 1 mk szárnyas fűszerkeverék
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 mk só
  • 1 csipet cayenne-i bors
  • 5 cl szója szósz
  • 1 dl olaj

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A csirkemellet szintén csíkokra vágjuk.

A rizsből egy kevés sóval és ételízesítővel párolt rizst készítünk.

A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne-i borssal, szárnyas fűszerrel, curry porral és egy csipet gyömbérrel.
Kevés olajat öntünk rá, átforgatjuk, és a hűtőbe tesszük egy órára.

A csirkemellet serpenyőben vagy wokban nagy lángon átpirítjuk, majd kiszedjük és félre tesszük.

A serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket is.

Visszatesszük a csirkét és össze forgatjuk a zöldségekkel, ízesítjük és ráöntjük a szója szószt.

A csirkés-zöldséges ragunkat tálalás előtt összekeverjük a rizzsel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!