Józsi konyhája

Sertéspörkölt galuskával

sertéspöri1

sertéspöri3

Hozzávalók:
• 1 kg sertés comb
• 4 fej vöröshagyma
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 2 db paradicsom
• 2 db paprika
• 1 db hegyes erős paprika/elhagyható/
• 1 kk. őrölt kömény
• 1 tk,gulyás krém vagy piros arany
• só
• 2-3 tk.piros paprika
• étolaj vagy zsír /sertés,liba/
• A galuskához:
• 50 dkg finomliszt
• 3 db tojás
• só ízlés szerint
Elkészítés:
A húst megmossuk.. A hagymákat apróra, a húst, paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.
Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk.
Nem baj, ha többször zsírjára pirul. 
A lisztből, tojásból, sóval és kevés vízzel galuskatésztát keverünk és sós forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
A pörköltet a galuskával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!