Józsi konyhája

Kacsaaprólék leves

kacsanyakleves

kacsaaprólék leves1-tile

Hozzávalók:

  • 1,5 kacsaaprólék és nyak
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyem gyökér /fehérrépa/
  • 1 db zeller gumó
  • ½ csokor zeller zöld
  • 1 db karalábé
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db burgonya
  • 1 negyed fej kelkáposzta
  • ételízesítő
  • 10-15 szem egész bors
  • csipet őrölt gyömbér
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 1 csipet sáfrány /elhagyható/

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A zellert, karalábét négybe, a sárgarépát, gyökeret nagyobb hasábokra vágjuk.

A kacsa farhátat és a nyakakat megmossuk, hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk és 30-40 percet főzzük.

Hozzáadjuk a zöldségeket, fűszereket és kis lángon nagyon lassan készre főzzük. /míg a zöldségek megpuhulnak/

Külön kifőzött cérnametéltet vagy csigatésztát tehetünk a levesbe.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!