Hozzávalók:
- 1,5 kacsaaprólék és nyak
- 2 kis fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyem gyökér /fehérrépa/
- 1 db zeller gumó
- ½ csokor zeller zöld
- 1 db karalábé
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 db burgonya
- 1 negyed fej kelkáposzta
- ételízesítő
- 10-15 szem egész bors
- csipet őrölt gyömbér
- csipet őrölt szerecsendió
- só
- 1 csipet sáfrány /elhagyható/
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk. A zellert, karalábét négybe, a sárgarépát, gyökeret nagyobb hasábokra vágjuk.
A kacsa farhátat és a nyakakat megmossuk, hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk és 30-40 percet főzzük.
Hozzáadjuk a zöldségeket, fűszereket és kis lángon nagyon lassan készre főzzük. /míg a zöldségek megpuhulnak/
Külön kifőzött cérnametéltet vagy csigatésztát tehetünk a levesbe.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: