Hozzávalók:
• 1 db konyhakész kakas
• 3 szál sárgarépa
• 3 szál fehérrépa
• 1 zeller gumó
• 1 db kisebb karalábé
• 1/4 fej kelkáposzta
• 1 db paradicsom
• 1 db paprika
• 1 fej vöröshagyma
• 4-5 gerezd fokhagyma
• 8-10 szem egész bors
• só
• csipet gyömbér
• csipet szerecsendió virág
• csipet sáfrányos szeklice
Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát megmossuk, de a héját rajta hagyjuk. A kakast megmossuk, feldaraboljuk.
Elkészítés: A kakast hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk majd kis lángon mérettől függően 2-2,5 órát főzzük. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát és a fűszereket. Az egész borsot és a fokhagymát tegyük teatojásba vagy fűszerzacskóba, így tegyük a levesbe. Adjuk hozzá a zöldségeket. Főzzük tovább, míg a kakas megpuhul. A levest pihentessük egy fél órát, majd óvatosan szűrjük át. A zöldségeket daraboljuk ízlés szerint. Betétnek külön főzzünk ki lúdgége tésztát vagy cérnametéltet.
Jó étvágyat kívánok hozzá!



Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: