Hozzávalók:
A csirke sütéséhez:
• 4 db csirkemell filé
• só
• szárnyas fűszerkeverék
• étolaj
• finomliszt
A gombamártáshoz:
• 40 dkg gomba
• 10 dkg füstölt szalonna
• 2 dl tejföl
• 2 kanál finomliszt
• 2 fej vöröshagyma
• só
• őrölt bors
• 1 mk. pirospaprika
Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel.
A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, és kevés olajon átsütjük.
A gombamártáshoz a gombát megmossuk és felszeleteljük. A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a paprikát, 10-15 percet pároljuk majd a liszttel és egy kevés vízzel elkevert tejföllel behabarjuk.
A gombamártást egy két percet forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről.
Spagettit készítettem mellé köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: