Józsi konyhája

Rakott káposzta savanyú káposztából

rakott káposzta4

 

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
    • 60 dkg darált sertés hús
    • 20 dkg húsos füstölt szalonna
    • 3 fej vöröshagyma
    • 20 dkg rizs
    • 1 ek. pirospaprika
    • só
    • 2 kk őrölt fekete bors
    • 5 dl tejföl

Elkészítés:

A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk.

Párolt rizst készítünk. Kevés olajon a rizs kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk.

A szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és készre pároljuk.

Vizet ne vagy csak nagyon keveset tegyünk rá.

Egy magasabb tepsi aljára tesszük a fele káposztát, ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst majd befedjük a maradék káposztával.

Tejföllel lekenve sütőben 160 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!