Józsi konyhája

Tejszínes, hagymás rakott karaj

hagymás rakott karaj

hagymás rakott karaj0

hagymás rakott karaj2

 

Hozzávalók:

8 szelet karaj csont nélkül

1,5 kg burgonya

6-8 fej vöröshagyma

2-3 evőkanál mustár

3 dl főző tejszín

½ csokor petrezselyem zöld

15 dk vaj

5 dkg liszt

őrölt bors

20 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, feldaraboljuk tetszésünk szerint.

A hagymákat megtisztítjuk, Szeletekre vágjuk és karikákra szedjük.

A karajszeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és vajon megsütjük.

Egy serpenyőben kevés vajat olvasztunk, rátesszük a mustárt és 4-5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, 6-8 percet dinszteljük. Felöntjük a tejszínnel és kiforraljuk.

Egy tepsi aljára terítjük a burgonyát, megszórjuk petrezselyem zölddel. Rátesszük a karajszeleteket, ráhalmozzuk a tejszínes hagymát, megszórjuk reszelt sajttal és /légkeveréses/ sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!