Hozzávalók:
8 szelet karaj csont nélkül
1,5 kg burgonya
6-8 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál mustár
3 dl főző tejszín
½ csokor petrezselyem zöld
15 dk vaj
5 dkg liszt
só
őrölt bors
20 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, feldaraboljuk tetszésünk szerint.
A hagymákat megtisztítjuk, Szeletekre vágjuk és karikákra szedjük.
A karajszeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és vajon megsütjük.
Egy serpenyőben kevés vajat olvasztunk, rátesszük a mustárt és 4-5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, 6-8 percet dinszteljük. Felöntjük a tejszínnel és kiforraljuk.
Egy tepsi aljára terítjük a burgonyát, megszórjuk petrezselyem zölddel. Rátesszük a karajszeleteket, ráhalmozzuk a tejszínes hagymát, megszórjuk reszelt sajttal és /légkeveréses/ sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: