Józsi konyhája

Kávés sajttorta

kávés sajttorta4

kávés sajttorta1-tile

 

Hozzávalók: 25cm-es tortaforma

25 dkg darált keksz

20 dkg margarin

5 cl főtt kávé

A krémhez:

40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt

4 dl tejszín

10 dkg cukor

1 tk. vanília aroma

1 dl lefőzött kávé

1 dkg zselatin por

10 dkg tortabevonó vagy ét csoki

2 ek. étolaj

Elkészítés:

A darált kekszet a tortaforma aljára szórjuk, ráöntjük az olvasztott margarint és az 5cl kávét, jól összekeverjük és lenyomkodjuk.

A zselatint kevés vízben elkeverjük, és gőz felett felolvasztjuk.

A mascarponét géppel vagy kézi habverővel összedolgozzuk a tejszínnel, cukorral, vanília aromával, az 1 dl kávéval, és a zselatinnal, majd a kekszes alapra öntjük, és a hűtőbe tesszük 2-3 órára.

A tortabevonót/ vagy csokit / felolvasztjuk a két kanál olajjal, majd tetszés szerint a tortára csorgatjuk.

A maradék csokit sütőpapírra csorgatva kis díszeket csináltam. A csokival és egy kis tejszínhabbal díszítettem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!