Józsi konyhája

Tepsis csirke szárnyak

tepsis csirkeszárnyak01

tepsis csirkeszárnyak02

 

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke szárny
  • 1 kg burgonya
  • 8-10 szelet bacon
  • 3-4 szelet füstölt szalonna
  • 2 db hegyes erős paprika
  • szárnyas fűszer
  • 1 ek.durvára őrölt bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 kk fokhagyma granulátum
  • 1 kk chili pehely
  • 2 ek libazsír

 

Elkészítése:
A csirke szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. végeit levágjuk. A szárnyakat sózzuk és megkenjük a felolvasztott és a fűszerekkel elkevert libazsírral. A megtisztított burgonyát karikákra vágjuk, sózzuk, összekeverjük a maradék fűszeres zsiradékkal. Egy tepsi aljára tesszük a bacon csíkokat, rátesszük a karikára vágott fűszeres burgonyát, a befűszerezett csirke szárnyakat, és a szeletekre vágott paprikát. A tetejére tettem 4 szelet füstölt szalonnát. A tepsit lefóliázzuk, előmelegített sütőben tesszük, és 35-40 percet sütjük. Levesszük a fóliát és a szárnyakat szép pirosra sütjük. Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!