Józsi konyhája

Sült csirkecombok legyező burgonyával

sült csirkecomb legyező burgonya2

sült csirkecomb legyező burgonya3

 

Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb
  • 6 db nagyobb burgonya
  • 1 mk szárnyas fűszer
  • 1 ek durvára darált bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 mk. chili pehely vagy 1 db chili paprika
  • fokhagyma por
  • ½ dl olaj
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg paraszt kolbász

 

Elkészítése:

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk, fűszerezzük a köménnyel, szárnyas fűszerkeverékkel, durvára darált borssal, apróra vágott chilivel, fokhagyma porral. Ráöntjük az olajat és alaposan összeforgatjuk. Tegyük 1-2 órára a hűtőbe, de ha módunk van rá előző nap is befűszerezhetjük a combokat.

A burgonyákat megtisztítjuk, kb. fél centinként legyezőszerűen bevagdossuk a burgonya háromnegyed részéig. A szalonnát és a kolbászt vékony szeletekre vágjuk és felváltva a burgonya bevágásaiba tesszük.

A csirkecombokat és a burgonyákat tepsibe tesszük, lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb 50-60 percet sütjük, majd levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.

Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!