Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db egész csirkecomb vagy 8db felső comb
- 3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 db chili paprika apróra vágva vagy 1 teáskanál chili pehely
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál durvára őrölt bors
- 1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
- só ízlés szerint
- 2-3 evőkanál liba vagy kacsazsír
Elkészítése:
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk. A kacsazsírt felolvasztottam, belekevertem a fűszereket és alaposan bekentem vele a combokat. Ezt előző nap is megtehetjük akkor még finomabb lesz a hús. A combokat egy tepsibe tesszük, lefóliázzuk, és egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és visszatesszük sülni, amíg szép piros színt kap./20-30 perc/
Köretnek zöldséges rizst készítettem mellé. Tálalásnál egy kis chili szószt is adtam hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: