Hozzávalók:
- 1 db konyhakész csirke
- 1 kg burgonya
- só
- 1 kk. szárnyas fűszerkeverék
- 1 kk. cayenne-i bors
- 1 kk. őrölt kömény
- 1 kk. fokhagyma por
- 1 mk. durvára darált bors
- 1 tk. chili pehely
- 1 dl étolaj
Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül besózzuk.
A fűszereket /őrölt kömény, cayenne-i bors, szárnyas fűszerkeverék, chili pehely, fokhagyma por és durvára darált bors/ kevés olajjal elkeverjük és alaposan bekenjük vele a csirkét.
A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágjuk, szárnyas fűszerrel, cayenne-i borssal, chili pehellyel megszórjuk, majd egy tepsibe terítjük.
Rátesszük a befűszerezett csirkét.
A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, kb. 80-90 percet sütjük. A sütési idő felénél megfordítottam a csirkét. (hústűvel ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a csirke) Légkeveréses sütőben sütöttem 170 fokon.
Köretnek a vele sült burgonyát és párolt zöldséget készítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: