Józsi konyhája

Tejszínes, sajtmártásos csirkeragu

tejszines-sajtos-csirkeragu1

tejszines-sajtos-csirkeragu4

tejszines-sajtos-csirkeragu2

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl főző tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 20 dkg bacon kockázva
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • só ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mk őrölt fehér bors
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése:

A csirkemellet vékony csíkokra, a fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágtam.

A csirkemell csíkokat egy kevés olajon, nagy lángon hirtelen átsütöttem.

Egy serpenyőben kipirítottam a bacont, megdinszteltem rajta a vöröshagymát. Rátettem a csirkemell csíkokat, ízesítettem sóval, őrölt fehér borssal, és rászórtam az apróra vágott fokhagymát. Négy-öt percet együtt pirítottam, majd felöntöttem a tejszínnel. Hozzáadtam a krémsajtot és reszelt sajtot, a tejföllel elkevert mustárt és addig pároltam, míg besűrűsödött mártás sűrűségűre.

Külön makarónit főztem köretnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!