Hozzávalók:
• 2 kg kelkáposzta
• 70 dkg darált hús / sertés vagy pulyka /
• 20 dkg rizs
• 5 dl tejföl
• 2 nagyobb fej vöröshagyma
• só
• 1 mk. őrölt fekete bors
• 2-3 tk. pirospaprika
• 15 dkg füstölt szalonna
Elkészítés:
A káposztát négybe vágjuk. A torzsát kivesszük, sós vízben 10-15 percig főzzük.
A rizst a szokott módon megpároljuk. A vöröshagymát és a szalonnát apróra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, majd erre a húst.
Befedjük a maradék káposztával és meglocsoljuk tejföllel.
Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: