Hozzávalók:
• 15 dkg húsos füstölt szalonna
• 1 fej vöröshagyma
• 50 dkg burgonya
• 2 dl tejföl
• 1 tk. kanál pirospaprika
• 1 kk só
• 1 kk őrölt fekete bors
• 2 pár virsli
• 2 szál zeller zöld
- 2 szál petrezselyem zöld
- 2-3 db babérlevél
• 1 ek. finomliszt - 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
Elkészítése:
A vöröshagymát, paprikát és a szalonnát apróra a burgonyát kis kockákra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Belerakjuk a burgonyát, apróra vágott csípős paprikát, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a pirospaprikát. Pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségre. Hozzáadjuk az apróra vágott zeller és petrezselyem zöldet. Ha a burgonya megpuhult behabarjuk a levest a liszttel elkevert tejföllel. Egyet forralunk rajta, beledobjuk a felkarikázott virslit és levesszük a tűzről.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: