Józsi konyhája

Székelykáposzta

img_20161030_104836

 

Hozzávalók:
• 1 kg savanyú káposzta
• 1 kg lapocka vagy oldalas
• 20 dkg húsos füstölt szalonna
• 4 fej vöröshagyma
• 2 tk pirospaprika
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 1 tk. őrölt kömény
• só
• 3-4 db babérlevél

Előkészítés: A húst kockákra, a füstölt szalonnát és a hagymát apróra vágjuk. A káposztát, ha túl savanyúnak találjuk, átmossuk.

Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Rátesszük a fokhagymát és a köményt. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, és 8-10 percet pároljuk, majd megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve félpuhára főzzük. Beletesszük az átmosott káposztát, babérlevelet, felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje és készre főzzük.
Tálaláshoz tejfölt és friss kenyeret kínálunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!