Józsi konyhája

Meggyes panna cotta rumos meggymártással

meggyes-panna-cotta1

meggyes-panna-cotta2

 

Hozzávalók: 12db-os szilikon muffin forma

1 liter főző tejszín

2 dl 2,8 % tej

10 dkg vaníliás cukor

20 dkg kristálycukor

4 dkg zselatin

2 cl vanília aroma

1ü meggybefőtt / 700g/

1 evőkanál étkezési keményítő

1-2 cl rum vagy rum aroma

Elkészítés:

1 dl hideg tejben feloldunk 1,5 dkg zselatint, hozzá öntünk 5 dl tejszínt, elkeverünk benne 5 dkg vaníliás cukrot, 5-6 dkg kristálycukrot, 1 cl vanília aromát és lassan felmelegítjük, de nem forraljuk.

Minden muffin formába öntünk fél decilitert a tejszínes keverékből és a hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

A meggybefőttet leturmixoljuk a levével együtt, elkeverünk benne 5 dkg cukrot, majd kétfelé osztjuk.

Az egyik felébe elkeverünk 1 dkg zselatint, felmelegítjük és a megdermedt tejszínre öntjük elosztva 12 felé, majd visszatesszük a hűtőbe.

A maradékból elkészítjük a tejszínes krém másik felét. Úgy járunk el, mint az elsőnél.

A tejszínes keveréket a megdermedt meggyes rétegre öntjük, és újra jön a hűtés.

A leturmixolt meggy másik felét felforraljuk, kevés hideg vízben elkevert keményítőt és rum aromát adunk hozzá, és besűrítjük.

Tálaláskor a panna cottát a meggymártással tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!