Józsi konyhája

Mézes grízes krémes

grizes-kremes2

grizes-kremes1

 

A tésztához:

50 dkg finomliszt

15 dkg cukor

1 db tojás

4-5 evőkanál méz

6 dkg sertés zsír

1 teáskanál szódabikarbóna

3-4 evőkanál tej

A krémhez:

1 liter tej

6 evőkanál búzadara

25 dkg margarin

20 dkg porcukor

1 evőkanál vanília aroma

30 dkg sárgabarack lekvár

A tetejére:

15 dkg étcsokoládé

3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, mézet, tojást, és a tejjel összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkára borítjuk, négy egyforma cipóra osztjuk, kinyújtjuk kb.25×30 cm-es lapokra és a tepsink hátulján vagy sütőlemezen egyesével megsütjük, 180 fokon kb. öt-hat perc. Vigyázzunk, mer nagyon gyorsan sülnek és a méztől hamar barnulnak. A lapokat sütőpapírra csúsztatjuk és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet a búzadarával és a vanília aromával sűrűre főzzük és félre tesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt grízes krémhez keverjük.

Egy lapot megkenünk a grízes krém felével, ráhelyezzük a második lapot, ezt megkenjük a baracklekvárral. Újabb lapot teszünk rá, erre kenjük a maradék grízes krémet, majd befedjük a negyedik lappal. A csokit az olajjaj gőz felett felolvasztjuk majd a sütink tetejére kenjük.

A süteményünket csak másnap szeleteljük, addigra a tészta meglágyul és könnyebben vágható.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!