A tésztához:
50 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 db tojás
4-5 evőkanál méz
6 dkg sertés zsír
1 teáskanál szódabikarbóna
3-4 evőkanál tej
A krémhez:
1 liter tej
6 evőkanál búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 evőkanál vanília aroma
30 dkg sárgabarack lekvár
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
3 evőkanál olaj
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, mézet, tojást, és a tejjel összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkára borítjuk, négy egyforma cipóra osztjuk, kinyújtjuk kb.25×30 cm-es lapokra és a tepsink hátulján vagy sütőlemezen egyesével megsütjük, 180 fokon kb. öt-hat perc. Vigyázzunk, mer nagyon gyorsan sülnek és a méztől hamar barnulnak. A lapokat sütőpapírra csúsztatjuk és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet a búzadarával és a vanília aromával sűrűre főzzük és félre tesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt grízes krémhez keverjük.
Egy lapot megkenünk a grízes krém felével, ráhelyezzük a második lapot, ezt megkenjük a baracklekvárral. Újabb lapot teszünk rá, erre kenjük a maradék grízes krémet, majd befedjük a negyedik lappal. A csokit az olajjaj gőz felett felolvasztjuk majd a sütink tetejére kenjük.
A süteményünket csak másnap szeleteljük, addigra a tészta meglágyul és könnyebben vágható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: