Józsi konyhája

Ropogós csirkeszárnyak burgonyaágyon

csirkeszarnyak1

 

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirke szárny
  • 1,5 kg burgonya
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • szárnyas fűszer
  • 1 ek durvára őrölt bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 2 db chili paprika
  • 5 cl olíva olaj

Elkészítése:

A csirke szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. végeit levágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel, őrölt köménnyel, apróra vágott fokhagymával és chilivel.

Ráöntjük az olíva olajat és alaposan összeforgatjuk és egy órára a hűtőbe tesszük.

A burgonyát megtisztítjuk, fél centi vastag karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egy kevés szárnyas fűszert szórunk rá és egy tepsibe terítjük.

Rátesszük a befűszerezett csirke szárnyakat. A tepsit előmelegített sütőben tesszük és 180 fokon szép pirosra sütjük.

Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!