Józsi konyhája

Karajszeletek csirkemájas, gombás raguval sütve

karaj-01

karaj-02

karaj-1-tile       karaj-0

 

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj csont nélkül
  • 20 dkg csirkemáj
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg trappista sajt reszelve
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt feketebors
  • finomliszt
  • étolaj

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztezzük, és kevés olajon elősütjük.
Vágjuk a vöröshagymát finomra, a szalonnát, csirkemájat és a gombát kis kockákra. Készítsünk ragut belőle. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg a levét elfövi.

Az elősütött karajszeleteket rakosgassuk egy tepsire. Kanalazzuk rá a ragut, majd takarjuk be a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süssük készre / 180 fokon légkeveréses sütőben kb. 15 perc /.

Aki szereti a csípőset /mint én / tehet rá csípős paprika szeleteket is!

Főtt, sült burgonyát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!