Hozzávalók:
• 1 db pecsenye kacsa /2-3kg/
• só
• őrölt fekete bors
• 1 dl húsleves vagy alap lé
A párolt káposztához:
• ½ kg lila káposzta
• ½ kg fejes káposzta
• 2-3 evőkanál kristálycukor
• só
• 1 evőkanál ecet /20%/
• őrölt kömény
• őrölt bors
• étolaj
Elkészítése:
A kacsát megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Kívül belül megsózzuk, borsozzuk.
A kacsát tepsibe tesszük, alá öntjük a húslevest. A tepsit lefóliázzuk, és előmelegített sütőbe tesszük másfél-két órára.
Levesszük a fóliát és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Amíg a kacsa sül elkészítjük a párolt káposztát. A káposztát lesózzuk, hagyjuk állni 10-15 percet, majd kinyomkodjuk. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát. Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal. Lassan puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: