Józsi konyhája

Tejfölös laskagomba leves

laskagomba-leves2

 

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál gyökér
  • 30 dkg laskagomba
  • 1 db burgonya
  • 1 dl tejföl
  • 1 kanál / csípős /pirospaprika
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • 2 szál zeller zöld
  • 2 szál petrezselyem zöld
  • 5 dkg csigatészta

Elkészítése:

A vöröshagymát és a szalonnát apróra, a zöldségeket karikákra, a gombát vékony szeletekre, a burgonyát kis kockákra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Beletesszük a zöldségeket és a gombát. Sózzuk, borsozzuk és pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségre

Belerakjuk a burgonyát a zeller és petrezselyem zöldet majd készre főzzük. A végén öntjük hozzá a tejfölt, amivel egyet forralunk rajta.

Főzhetünk bele levesbetétnek tésztát, csipetkét. Én csigatésztát tettem bele.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!