Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál gyökér
- 30 dkg laskagomba
- 1 db burgonya
- 1 dl tejföl
- 1 kanál / csípős /pirospaprika
- 1 kk só
- 1 kk őrölt fekete bors
- 2 szál zeller zöld
- 2 szál petrezselyem zöld
- 5 dkg csigatészta
Elkészítése:
A vöröshagymát és a szalonnát apróra, a zöldségeket karikákra, a gombát vékony szeletekre, a burgonyát kis kockákra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Beletesszük a zöldségeket és a gombát. Sózzuk, borsozzuk és pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségre
Belerakjuk a burgonyát a zeller és petrezselyem zöldet majd készre főzzük. A végén öntjük hozzá a tejfölt, amivel egyet forralunk rajta.
Főzhetünk bele levesbetétnek tésztát, csipetkét. Én csigatésztát tettem bele.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: