Józsi konyhája

Rakott karaj

rakott-karaj1

rakott-karaj2

img_20170122_111053-tile

 

Hozzávalók:

1 kg karaj csont nélkül

2kg burgonya

6-7 dl tejföl

20 dkg trappista sajt reszelve

őrölt fekete bors

2-3 evőkanál mustár

5-6 szelet bacon

1 tk. szárított medvehagyma /elhagyható/vagy snidlinggel pótolhatjuk

1 kk. füstölt csípős paprika /elhagyható/

5-6 cl étolaj

Elkészítés:

A húst szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral és kevés olajon elősütjük.

A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, hagyjuk kihűlni. A tejfölt elkeverjük egy kis sóval és borssal.

A burgonya felét egy tepsibe karikázzuk. Megszórjuk a füstös paprikával, és medvehagymával.

Rátesszük az elősütött karajszeleteket, erre a bacont és tejfölt kanalazunk rá.

Felkarikázzuk a maradék burgonyát és betakarjuk vele.

Az egészet megkenjük a maradék tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 40 perc.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!