Józsi konyhája

Rakott csirkemell

 

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg csirkemell csont nélkül
  • 1,5 kg burgonya
  • 8 szelet bacon
  • 60 dkg mirelit vegyes zöldség/zöldborsó, sárgarépa, kukorica, zöldbab/
  • 5 dkg vaj
  • étolaj
  • grill fűszer
  • chili pehely
  • őrölt fekete bors
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 20 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és megsütjük. A húst leszeleteljük, sózzuk, grillfűszerrel, chili pehellyel, borssal megszórjuk, és kevés olajon elősütjük.

A zöldségeket vajon megpároljuk, sóval és borssal ízesítjük.

A sajtot lereszeljük. A tepsi aljára rakunk egy sor burgonyát, rárakjuk a hússzeleteket szép sorban. A húst betakarjuk a bacon szeletekkel majd a párolt zöldséggel.

Ismét egy sor burgonya következik, végén megkenjük a tetejét tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Kicsit macerásnak tűnik, de nagyon finom!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!