Hozzávalók 6 személyre:
- 1 kg csirkemell csont nélkül
- 1,5 kg burgonya
- 8 szelet bacon
- 60 dkg mirelit vegyes zöldség/zöldborsó, sárgarépa, kukorica, zöldbab/
- 5 dkg vaj
- étolaj
- grill fűszer
- chili pehely
- őrölt fekete bors
- 1 nagy doboz tejföl
- 20 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és megsütjük. A húst leszeleteljük, sózzuk, grillfűszerrel, chili pehellyel, borssal megszórjuk, és kevés olajon elősütjük.
A zöldségeket vajon megpároljuk, sóval és borssal ízesítjük.
A sajtot lereszeljük. A tepsi aljára rakunk egy sor burgonyát, rárakjuk a hússzeleteket szép sorban. A húst betakarjuk a bacon szeletekkel majd a párolt zöldséggel.
Ismét egy sor burgonya következik, végén megkenjük a tetejét tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Kicsit macerásnak tűnik, de nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: