Józsi konyhája

Pulykazúza pörkölt

 

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykazúza
  • 3 fej vöröshagyma 
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db hegyes, erős paprika 
  • 1 mk. köménymag
  • 1 ek. pirospaprika
  • 2 tk. só
  • 2 ek. kacsa vagy libazsír

Elkészítés:

A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd mérettől függően 2-3 darabba vágjuk. A hagymákat apróra a paprikát, paradicsomot kis kockákra vágjuk.

A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, paprikákat, paradicsomot és 10-15 percig együtt pároljuk.
Hozzáadjuk a feldarabolt zúzát. Sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi.
Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet öntve alá fedő alatt puhára pároljuk.
Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

Köretnek galuskát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!