Hozzávalók:
- 80 dkg sertéscomb vagy lapocka
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- 1-1,5 kg újburgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- étolaj
Elkészítés:
A sertés combot és a szalonnát csíkokra vágtam.
Az újburgonyát megtisztítjuk a hagymákat apróra, a burgonyát cikkekre vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük.
Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagyma felét és a húst, sózzuk, borsozzuk.
Mindig csak pár csepp vizet hozzáadva készre pároljuk.
Rátesszük a maradék fokhagymát, elkeverjük, de nem főzzük tovább.
A burgonyát bő olajban kisütjük, és a húshoz keverjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Köszönöm! 🙂
Hibátlan…