Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- 2 szál sárgarépa
- 2 db hegyes erős paprika
- 3-4 szál újhagyma
- 2 fej lila hagyma
- 20 dkg kukorica /konzerv vagy fagyasztott/
- 1 mokkáskanál szárnyas fűszerkeverék
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 mokkáskanál fokhagyma por
- 1 mokkáskanál só
- 1 db chili paprika apróra vágva
- 5 cl olaj
Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és a csirkemellel együtt vékony csíkokra vágjuk. A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott chilivel, borssal, füstölt csípős pirospaprikával, fokhagyma porral és szárnyas fűszerkeverékkel. Ráöntjük az olajat, átforgatjuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
A csirkemellet serpenyőben vagy wokban nagy lángon átpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket is. Visszatesszük a csirkét, összekeverjük a zöldségekkel, ízesítjük, ha szükséges.
Köretnek currys rizst készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: