- Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 2 db chili paprika vagy chili por
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 4 dl tej
- szárnyas fűszerkeverék
- só
- őrölt fekete bors
- A panírozáshoz:
- 25 dkg liszt
- 4 db tojás
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 1 mokkáskanál chili por
- A sütéshez:
- étolaj
Elkészítés: A szárnyak végeit levágjuk, majd a forgóknál kettévágjuk. A chili paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk. A szárnyakat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel, fokhagymával, chili porral vagy az apróra vágott paprikával. Ráöntjük a tejet, és hűtőben 1 napig pácoljuk. A szárnyakat a hagyományos módon bepanírozzuk, annyi változtatással, hogy a lisztbe keverünk 1 kávéskanál chili port.
Bő olajban kisütjük.
Köretnek sült zöldséget készítettem hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: