Józsi konyhája

Csípős rántott csirkeszárnyak

 

  • Hozzávalók:
  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 db chili paprika vagy chili por
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tej
  • szárnyas fűszerkeverék
  • őrölt fekete bors
  • A panírozáshoz:
  • 25 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 1 mokkáskanál chili por
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés: A szárnyak végeit levágjuk, majd a forgóknál kettévágjuk. A chili paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk. A szárnyakat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel, fokhagymával, chili porral vagy az apróra vágott paprikával. Ráöntjük a tejet, és hűtőben 1 napig pácoljuk. A szárnyakat a hagyományos módon bepanírozzuk, annyi változtatással, hogy a lisztbe keverünk 1 kávéskanál chili port.

Bő olajban kisütjük.

Köretnek sült zöldséget készítettem hozzá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!