Hozzávalók:
• 60 dkg csirkemell filé
• 1 szál sárgarépa
• 2 db hegyes erős paprika
• 3-4 szál újhagyma
• 1 fej lila hagyma
• 1 db piros kaliforniai vagy kápia paprika
- 1 db sárga paprika
• 1 mokkáskanál szárnyas fűszerkeverék
• 1 mokkáskanál őrölt bors
• 1 mokkáskanál fokhagyma por
• 1 mokkáskanál só - 1 mokkáskanál füstölt, csípős pirospaprika
• 1 db chili paprika apróra vágva
• 5 cl olaj
Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és a csirkemellel együtt vékony csíkokra vágjuk. A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott chilivel, borssal, füstölt csípős pirospaprikával, fokhagyma porral és szárnyas fűszerkeverékkel. Ráöntjük az olajat, átforgatjuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
A csirkemellet serpenyőben vagy wokban nagy lángon átpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket is. Visszatesszük a csirkét, összekeverjük a zöldségekkel, ízesítjük, ha szükséges.
Köretnek rizst készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: