Hozzávalók:
- 1kg fejteni való bab
- 3 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 zeller gumó
- zeller zöld
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 teáskanál pirospaprika
- só
- ételízesítő
A betéthez:
- 1 db tojás
- 15 dkg finomliszt
- só
Előkészítés: A babot kifejtjük. A hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk. A zöldségeket ízlésünk szerint szeleteljük.
Elkészítés: A szalonnát egy fazékban kipirítjuk, rátesszük a hagymát, fokhagymát. Pár percig pirítjuk. Hozzá adjuk a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Beletesszük a babot és a zöldségeket, fűszerezzük sóval, ételízesítővel és puhára főzzük. A végén beleszaggatjuk az apró galuskát. Tálalásnál tejfölt adhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Én is szeretem rántással, de a feleségem nem! :)Ő győzött!
Én így is szeretem, de felénk a Kiskunságban csak a rántásos változat él.