Józsi konyhája

Fejtett bableves

 

Hozzávalók:

  • 1kg fejteni való bab
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 zeller gumó
  • zeller zöld
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • ételízesítő

A betéthez:

  • 1 db tojás
  • 15 dkg finomliszt

Előkészítés: A babot kifejtjük. A hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk. A zöldségeket ízlésünk szerint szeleteljük.

Elkészítés: A szalonnát egy fazékban kipirítjuk, rátesszük a hagymát, fokhagymát. Pár percig pirítjuk. Hozzá adjuk a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Beletesszük a babot és a zöldségeket, fűszerezzük sóval, ételízesítővel és puhára főzzük. A végén beleszaggatjuk az apró galuskát. Tálalásnál tejfölt adhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kautz József says:

    Én is szeretem rántással, de a feleségem nem! :)Ő győzött!

  2. Barna Fehér says:

    Én így is szeretem, de felénk a Kiskunságban csak a rántásos változat él.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!