Józsi konyhája

Hűtős lángos vagy kefires lángos

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl kefir
  • 2 db tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2kk só
  • 1 kk kristálycukor
  • étolaj

A tetejére:

  • 450g tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • 3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A sajtot lereszeljük. A tejfölt kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval. Elkészítés. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, tojást, kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Kiveszünk belőle annyit, amennyit sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük. Gombócokat csípünk belőle, olajos kézzel széthúzogatjuk, és bő olajban kisütjük. A lángosokat megkentem fokhagymás tejföllel majd reszelt sajtot szórtam rá. A maradék tésztát kiolajozott nylon zacskóban vagy dobozban a hűtőben több napig tárolhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!