Józsi konyhája

Kolbászos lecsó

 

Hozzávalók:

  • 1 kg paprika
  • 1/2kg paradicsom
  • 2 db hegyes erős paprika /elhagyható/
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 szál parasztkolbász /kb.30dkg/
  • 1 evőkanál pirospaprika

Előkészítés:

A paprikát kicsumázzuk és a paradicsommal együtt felkarikázzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk és először félbe majd vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát apró kockákra a kolbászt karikákra vágjuk.

Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a paprikát, pár percig pároljuk, majd rátesszük a paradicsomot, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, és 25-30 percig pároljuk.

Beletesszük a kolbászt, hagyjuk 5-6 percig együtt párolódni, majd levesszük a tűzről.

Friss kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!